Ga naar inhoud

Lekkage, wat nu?


Victor Eggen

Aanbevolen berichten

Lekkage, wat nu?

Ik zag wat ‘zweet’ op de stuurinrichting zitten, maar omdat ik niet precies wist waar het vandaan kwam heb ik deze schoon gemaakt in de hoop na een tijdje meer te kunnen zien. Nu zie ik ‘helder’ kleverig vocht hierop neerkomen (een druppel na een paar dagen gebruik) waarvan ik denk dat het dus koelvloeistof is. Ik heb eens gekeken of het mogelijk van hoger af zou kunnen komen en ik heb wat foto’s gemaakt. Zou het mogelijk hier vandaan kunnen komen? Ik denk zelf dat het bij het voorste gedeelte (waar de ketting achter zit) vandaan komt. Is dit iets om me zorgen over te maken? Is dit iets wat vaker voorkomt bij het m43 blok? Het gaat overigens om een Z3 van 1998 met een 1.8 motor.

 

24682DB6-64D9-4323-B20A-E9C641275944.jpeg

Link naar reactie
  • Reacties 2
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Populaire dagen

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Er is op e46fanatics iemand met het zelfde probleem (http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1081258) maar er is nog geen reactie geplaatst. Ik heb het in veel mindere maten dan hij, daar kwam het rubber ertussen uit. Bij mij is het "zweten". De e46 heeft net als de e36 ook het m43 blok gehad, dus ik denk dat er veel meer mensen moeten zijn. Of ik ben een kniesoor en de rest van de wereld kan ermee leven/valt het niet op.
Overigens zit er geen koelvloeistof in de olie. Het gaat dus niet om de koppakking maar om de rubberen pakkingen tussen de Distributiecarter helften. Om zeker te weten of het koelvloeistof is of olie is, zal ik van het weekend de boel eens schoonmaken en dan kijken wat eruit komt.
Ik denk dat ik Ruud van Vuuren (http://www.z3specialist.nl/) eens om advies ga vragen. Weet iemand waar ik aan moet denken qua kosten om zoiets te laten repareren?

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.