Ga naar inhoud

Software update e89 2.3 sdrive 2011


pampus

Aanbevolen berichten

Heren (en dames) de software van mijn 2011 e89 heeft nog nooit een update ontvangen. Ik was van plan om bij de dealer een software en navi update te laten uitvoeren. Ik heb comfort toegang (keyless entry) en kan dus met mijn AB het dak openen en sluiten echter ik krijg geruchten binnen dat het sluiten van het dak het na de update niet meer zou doen en dat de stealer dat ook niet meer kan fiksen. Dat zou jammer zijn want ik vind dat wel een toffe functie. Ik wil graag weten wat die software update nu echt behelst of te wel vinden jullie het noodzakelijk dat deze geplaatst wordt. De navi update gaat sowieso door. De auto praat engels (duitse import) en dat wil ik zo laten, engels is mijn tweede voertaal, ik vind dat wel leuk.

 

wie o wie kan mij uitleggen wat die software update inhoud en of het echt noodzakelijk is. Ik mis nu eigenlijk niets en ben blij met de huidige situatie.....

Link naar reactie
  • Reacties 15
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Nu inmiddels contact gehad met Richard Homan van bmwtweaks, een bedrijf wat updates plaatst en hercoderingen kan uitvoeren. Was zeer verhelderend en het is mij nu wel duidelijk. BMW plaatst hele updates waardoor (ivm een rechtszaak in de states) het via de ab sluiten van het dak weggevallen is. Ook kan hij allerlei andere grappen hercoderen zoals automatisch inklappende spiegels, snelheid in display etc. Hij zit in Maarsen. Navi updates doet hij niet, dat gaat simpeler via de stealer ivm met de cci (?) kode en is net zo duur. Ook het vertalen naar nederlands doet hij, de wagen houd dan ook de engelse optie wat ik persoonlijk prettiger vind. Kortom we gaan maar eens langs bij bmwtweaks.

Link naar reactie
3 uren geleden, Ka4 zei:

^ en ik heb nummertje 1, Theo.....dus achteraan in de rij :sFun_nahnahna:

 

Uhhhhhh, ik heb nu een afspraak met richard en hij doet ook een software update muv de nieuwe comfort toegang zodat het dakje via de ab open dicht gaat en ook tijdens rijden (tot plusminus 30km). Bmw dealer wil alleen alles doen en als ik er toch ben doen we nog wat andere grapjes zoals leon en sander ook kunnen. Navi update via de dealer.... je bent en blijft (mijn) nr 1....?

Link naar reactie

Juist ja, de comfort module laten we ongemoeid enhij schijnt deze ook nog zo te kunnen aanpassen dat het dakje ook nog rijdend (30km) open en dicht kan. Alleen motor update dus.

Link naar reactie

Het zal me niets verbazen, dat je de comfort module gewoon kunt updaten, en daarna de features aangaande het dak weer kunt instellen naar wens. De dealer zal daar als BMW daartoe adviseert niet bereid zijn om dat te doen.

Link naar reactie

Hoi @Horus, je hebt gelijk dat de bmw dealer alleen de complete update neerzet (bron breeman bmw rotterdam) en dat de update op de cmm module definitief is, dus dat houdt in niet via de ab te sluiten. Partitiele updates doen ze niet en terug zetten kan niet. Dat is de reden dat dat ik die specifieke update niet wil hebben. Gespecialiseerde bedrijfjes doen dit wel. Bmwtweaks is zo'n bedrijfje die dit dus wel doen. De software van 2011 is gewoon niet meer beschikbaar en dus kan je die eenmaal overschreven software domweg niet terug zetten. Reden hiervoor is dat bmw een rechtszaak in de states aan z'n broek heeft gehad omdat er een kind tijdens het sluiten klem kwam te zitten, vraag me niet hoe maar het is gebeurd.

Link naar reactie

Hallo @pampus, ik begrijp je relaas. Ik vraag me af of de module sowieso niet is aan te passen. Ik heb weliswaar een E85, daarvan lees ik de modules uit; sla die op mijn pc op zodat ik back-up mogelijkheid heb. Daarna kan ik kijken wat erin staat (pc/kladblok) en aanpassingen doen. Dat werkt met 'xx-functie activ/nicht activ'. Ik verander dus de waarde activ naar nicht activ of andersom en 'update' dan de gewijzigde software naar de auto. Zo heb ik dat openen sluiten met de AB aangepast en nog een paar zaken. Dus een algehele update van jouw comfort module, zou wel eens goed kunnen zijn, afhankelijk van wat er nou eigenlijk allemaal wijzigt. Ik zou dan al die wijzigingen graag doorgevoerd hebben, om dan later (niet via de dealer dus) het met de AB openen/sluiten van het dak opnieuw weer te activeren.

Ik doe dat down/uploaden met de Expertentool en een OBD2 verbinding. Wellicht is er iemand hier die weet of dat met een E89 qua systeem gelijk werkt

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.