Ga naar inhoud

BMW z3 M


Henk

Aanbevolen berichten

Kent iemand de Z3 M die te koop staat in Nieuwegein bij auto's voor liefhebbers? Ben me aan het oriënteren om mijn Z3 3.0 in te ruilen voor een M

 

Alvast dank voor de reactie(s)

Link naar reactie
  • Reacties 13
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Bij een goede inruilprijs zou het een mooie kans kunnen zijn .

Ik ken de auto alleen van de advertentie en hij is van af dec 2007 in Nederland . Staat van onderhoud is belangrijk en is volgens mij wel redelijk te achterhalen zeker van de afgelopen 10 jaar in Nederland.

Link naar reactie
  • 2 weken later...

Ben gisteren naar de auto wezen kijken, en heb er een stukje in gereden. 

Van buiten zag de auto er perfect uit, als nieuw zou ik willen zeggen. Het bleek dat de auto totaal was overgespoten, en met een glascoating was afgewerkt. Er zou geen sprake geweest zijn van schade , maar de auto zou jaren in een schuur hebben gestaan, en lakschade hebben opgelopen in deze periode. Kan iemand dat nagaan? De verkoper zei dat je kunt nagaan of de auto geschorst is geweest? De auto zou minimaal 4 jaar zijn geschorst. De laspunten in de kofferbak zijn gerepareerd, ik heb (nog) niet onder de auto gekeken , maar ik vond het er van binnen niet erg goed uit zien. De lagerschalen en krukas zijn vervangen bij een km stand van 82000km in 2008. De auto heeft nu 125000km gelopen,  dus ongeveer 45000 km in 9 jaar. Onder de motorkap, wat roest links, daar schuurt de motorkap op de binnen bekleding van de wielkast.. In het interieur, loszittende paneeltje aan de bijrijders kant, en deurbekleding. De stoelgang was bijgewerkt aan de bestuurderskant. Bij het rijden vond ik de koppeling zwaar gaan, in ieder geval veel zwaarder dan bij mijn 3.0. Tevens had ik het gevoel dat de power geen 100 pk meer was, maar durfde hem niet door te trapppen. Gaat de koppeling van een M altijd zwaarder? Verder nog wat kleine dingen, zoals defecte buitentemp sensor en handrem die niet goed werkt. 

De onderhoudshistorie bestaat uit een ingevuld onderhoudsboekje voor de Duitsland periode, import in 2007, en dus de genoemde rekening. Verder geen andere rekeningen. 

 

Al met al voor deze prijs niet echt een koopje volgens mij. Hebben jullie het idee dat de door mij als leek waargenomen zaken, dingen zijn waarover je niet zou moeten vallen? 

Link naar reactie

Als ik je verhaal zo lees dien je voor een goede aankoop zeker voor deze  vraagprijs de auto voor een aankoopkeuring door een specialist. te laten beoordelen Die kan eenvoudig de onderhoud historie proberen te achterhalen en kan het verhaal en de technische staat van de auto netjes rapporteren een een goed objectief oordeel geven.

Als ik je verhaal zo lees gaan er bij mij wat belletjes rinkelen . 

 

Wellicht een betere optie

http://voorraad.vanzuijlenautos.nl/s08dedda92f3891ecfcf44e6442b35412/stock/vehicles/20/details/11945482/bmw-z3-roadster-z3m-3-2-321pk-nl-auto-met-boekjes-sn-bh-69/

aangepast door MNZ3M
aanvulling
Link naar reactie

@Henkis geen 'leek' zo hij zelf zegt; hij heeft goed gekeken! Compliment. Een specialist laten oordelen dat geeft het meeste houvast. Ik vrees echter een teleurstelling. De vraag is ook of je een auto waar je zelf al die dingen al van vindt, wel echt zou willen hebben?

 

Link naar reactie

@Henk voor dat geld komen ook al E89 3.5is in beeld, met minder kilometers en moderne techniek. Ikzelf heb recent een 2.3 gekocht, kom maar eens een keer kijken (even naar boven lopen....).

Overigens eens met @Horus

aangepast door Frenkie
Link naar reactie

Ik ga er van uit dat je de auto eventueel wel wil hebben als we weet hoe de staat is en wat er aan dient te gebeuren op hem perfect te krijgen naar je zin.

Hij had wat vragen welke een specialist zo kan opvragen en controleren met name m.b.t. zijn opmerkingen .

Dat kan onderhandelingsruimte geven m.b.t.. inruil ,bijbetaling en te verwachte reparatie onderhoud kosten.

Bij twijfel laten staan .

aangepast door MNZ3M
tekst foutje
Link naar reactie

Prima. Ik kan je niet overhalen, dat moet de Z maar doen, haha. Je mag uiteraard een ritje maken, kun je het zelf ervaren. Is natuurlijk heel anders dan jouw Z, die veel meer "basic" is in alle opzichten. Ik zie je wel verschijnen, ik stuur je even een pb met adres en telefoongegevens.

aangepast door Frenkie
Link naar reactie

Aankoopkeuring door een specialist is inderdaad wel aan te bevelen. Verder zou BMW op basis van het VIN nummer door BMW uitgevoerd onderhoud moeten kunnen achterhalen.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.