Ga naar inhoud

Helder blauw licht?


1sh0tud0wn

Aanbevolen berichten

Hallo,

Steeds vaker zie ik autos met dat prachtige blauwe heldere licht..

Nu wil ik dit graag ook voor in mijn z3. Is er iemand die ervaring heeft met het vervangen van lampen of weet welke lampen je zo kan plaatsen?

Bij voorbaat Dank!

Link naar reactie

en verblind iedereen die je tegemoet rijdt,lekker dan!

Ik zeg doe maar niet.

Waarom denk je dit? M'n zoon is Technisch Specialist Autotechniek en heeft de afstelling gecontroleerd; is prima! Ook APK is elk jaar geen probleem. Je moet uiteraard wel weten waar je mee bezig bent, en is niet zomaar wat aan frutten!

aangepast door ChriZ
Link naar reactie

Waarom denk je dit? M'n zoon is Technisch Specialist Autotechniek en heeft de afstelling gecontroleerd; is prima! Ook APK is elk jaar geen probleem. Je moet uiteraard wel weten waar je mee bezig bent, en is niet zomaar wat aan frutten!

Als je zoon zo geleerd is dat weet hij dat de reflector in een halogeen geschikte lamp een xenonlamp niet kan handelen,dat is namelijk het probleem...

Ik heb dit zelf aan de hand gehad met een e39 en toen tot aan de kroon doorgevraagd bij Hella (die de lampen voor heel veel merken maakt ook voor bmw)en daar werd mij duidelijk dat je geen xenon succesvol kunt proppen in een h7 behuizing!

Heeft niets met afstelling te maken en apk is idd geen probleem maar probeer zelf maar eens om vanuit een andere auto je eigen Z tegemoet te rijden,dan zul je zien wat ik bedoel!

Ik pik een nep xenon gebruiker er zo uit.

Niet om jou een oor aan te naaien,echt niet maar geloof me het kan gewoon niet.

aangepast door sandere39
Link naar reactie

Ik zie nog steeds geen sluitende reden waarom het niet zou kunnen.

Zolang het brandpunt van de ontladingslamp op dezelfde plek zit als de gloeidraad van de h4 is er optisch niets aan de hand.

Spreiding van de lamp wordt meer omdat de lichtopbrengst meer wordt. Maar de relatieve spreiding blijft hetzelfde.

Link naar reactie

Kijk. Dat is een antwoord waar ik iets mee kan Gussy en Cornelis. Het gaat mij om de ''Look''. Ik dacht zelf namelijk dat je dit alleen kon bereiken met Xenon Lampen. Vandaar mijn vraagstelling op de manier zoals ik het Topic opende. Dank voor het meedenken allemaal !:)

Link naar reactie

Guido toon mij een voorbeeld waar het succesvol gelukt is om achteraf xenon in te bouwen(in een h7 behuizing) met een perfect lichtbeeld.

Ik had het ooit in een c5 en dat werkte prima. Ik had daar gewoon een 4300k kitje in.

Op die behuizing stond overigens ook een d2s logo. In die behuizing werd namelijk ook de af fabriek xenon gemonteerd (dan wel dus met d2s fitting, maar zonder lens). Dat was dus een reflectorbehuizing.

Het scheelt natuurlijk ook dat de citroen C5 als auto in geheel al een sublieme hoogteregeling heeft, dus schijnt de lamp bij belading niet ongemerkt te hoog.

Maar goed, als je door de apk komt, dan is het lichtbeeld in principe voldoende, want toelaatbaar.

Een perfect lichtbeeld bestaat niet, anders zouden de diverse merken al wel gestopt zijn met het doorontwikkelen van koplampen met leds, lasers en wat dan ook.

aangepast door GuidoK
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.