Ga naar inhoud

Audio streamen in een Z4 E85 met DSP


Alpiemeltje

Aanbevolen berichten

In mijn Z4 zit een originele BMW iPod interface op de ingang van de radio met DSP. Deze vervangt de CD wisselaar.

Op zich werkt dit prima, maar je kunt alleen maar nummer voor- en achteruit skippen, en er wordt geen info over artiest of nummer weergegeven op het scherm.

Nu ben ik op zoek naar een interface waarmee je kunt muziek vanaf je GSM (iPhone) via bluetooth kunt streamen om te luiteren naar Spotify of webradio op je mobiel te luisteren, en waarop je ook via een USB poort een stick met MP3 kunt aansluiten of je telefoon.

Dension levert volgens mij dergelijke interface boxen.

Mijn vraag is dus wie er ervaring heeft met een dergelijke interface op een E85 met een HiFi audiosysteem met DSP, en wat zijn daarvan de mogelijkheden.

Alvast bedankt.

Link naar reactie

ik heb een dension blue lite op een business radio en werk prima.

Bluetooth, usb en 3.5 mm plug aansluiting en microfoon voor handsfree.

Kan bij bluetooth en usb skippen ook naar vorige-volgende nummer via stuurwielbediening.

Of er info weergegeven wordt over artiest durf ik niet te zeggen nooit op gelet eigenlijk.

Link naar reactie

Ik heb ook de dension blue lite. Ben er op zich tevreden over. Alleen in het begin had ik het probleem dat hij me accu leegtrok. Dat is verholpen omdat er verkeerde software in zat, was dus blij dat ik hem bij een erkende dealer heb gekocht.

Naderhand geen problemen meer. Enigste wat me opvalt is dat met het streamen van audio het volume een stuk zachter is. Is op te lossen met audiofiles van Dension, maar dat geeft weer vervorming. De blue lite geeft geen titels weer in het scherm.

Aangezien je geen carkit nodig heb zou ik voor de Dension 300 of 500 gaan, beide geven indien het type radio overeenkomt wel titels op het scherm.

Neem anders contact op met Thommys in Lisse, hier ook soms op het forum, hij is een officiële dealer en heeft als specialisme het ombouwen en achteraf inbouwen van navigatiesystemen en meer van bmw's. Hij kan je zo vertellen welk type je nodig hebt.

aangepast door Blackwwz3
Link naar reactie

Ik heb op Ebay alle aanbiedingen nog eens nagelezen, maar bij alle Dension uitvoeringen staat onderaan telkens de opmerking dat autoradio's met DSP worden uitgesloten, vandaar ook de opmerking in de titel van dit draadje. Ik zoek er dus een die wel geschikt is voor een Z4 met een Radio met DSP en Navigatie Professional.

Wie helpt?

Link naar reactie

Ik snap je en heb je verhaal ook goed gelezen, alleen Ebay zal je niet vertellen wat wel en niet kan. Die gaan uit van lijstjes die door Dension worden opgesteld. Die kan je zo overal op internet vinden, vandaar dat ik je verwijs naar Thommys in Lisse. Die kan je het zo vertellen en misschien wel iets aanpassen in je huidige radio setup waardoor het misschien wel kan. Hij is niet voor niks een specialist in navigatie en audio systemen van BMW. Als officiële BMW dealers er niet uitkomen brengen ze de desbetreffende auto's naar hem toe al helemaal als het om import auto's gaat en er Nederlandse software in de auto geplaatst moet worden.

Misschien heeft die wel een andere oplossing voor het streamen voor je dan een Dension.

En dan nog blijft de vraag, wat ondersteunt de Dension niet. Het dsp gedeelte of het weergeven van de titels. Het kan natuurlijk ook zo wezen dat een Dension wel titels en geluid geeft, maar dat je geen dsp instellingen kan doen bijvoorbeeld als je muziek streamt. Dat haal je er op de site van Dension nml niet uit.

Wat wel belangrijk is, of het geen Becker radio unit is. Die i.c.m. een Dension doet idd niet veel weet ik uit eigen ervaring. Maar ook dat kan hij je zo vertellen

aangepast door Blackwwz3
  • Like 1
Link naar reactie
  • 1 maand later...

Ik heb de BMW iPod interface die in mijn Z4 zat eruit gehaald en vervangen door deze Dension Gateway Lite.

Via een extra USB kabel (apart bijbestellen) kan mijn iPhone5S via de Brodit cradle op het dashboard worden opgeladen en muziek afspelen. Mijn iPod Touch kan ook via BT muziek streamen, dus nu keuze zat.

Montage is zo eenvoudig dat ik daar geen foto's van heb gemaakt. Via het luikje boven de knoppen van het dak en de stoelverwarming kun je de kabel uit de radio knikken, en de meegeleverde kabel het aansluitkabeltje voor de GW er tussen zetten. Plug and Play. De zwarte kabel steek je in de GW en je USB kabel van de cradle (of iPhone laadkabel) in het zwarte blok. Op de GW zit ook een eigen USB poort waar je een USB stick of een iPod kabel in kunt steken. Ik heb deze poort niet gebruikt en een eigen USB voeding voor de iPod Touch gemaakt.

IMG_8262_zpstuveijjp.jpg

Ik heb het ventilatierooster en de radio gedemonteerd om alles beter weg te kunnen werken. Ik heb de GW namelijk niet in het dashboardkastje gelegd maar achter het klepje onder de radio weggewerkt, en alleen de kabel voor de iPod tot in het kastje gelegd. Alles werkt prima, dus ook met een radio in combinatie met DSP, in tegenstelling tot wat veel websites vermelden.

IMG_8267_zpsijdf2dex.jpg

IMG_8266_zpsjtb5i9nu.jpg

aangepast door JK-Z4-3.0i
Link naar reactie
  • 3 maanden later...

Heb een yatour aangeschaft en aangesloten op de 3 en 6 pins wisselaar voorbereiding welke er al lagen, echter zit er een extra kabeltje aan de yatour (rood acc) welke aan een contact geschakelde + 12V zou moeten.

ik heb dit kabeltje in eerste instantie bij het 3 pins voeding stekkertje ingeprikt, dit werkte op zich prima totdat ik erachter kwam dat de voeding in dit stekkertje een continue 12V is en de yatour dus m,n accu leegtrekt. 

Nu moet ik dus op zoek naar een +12 in de koffer welke alleen stroom levert indien het contact aan staat, wat speurwerk heeft mij geleerd dat in de Z de paars/rode draad een geschakelde voeding zou moeten zijn, echter is de kleur van de voedingkabel in het 3pins blok ook paars/rood en daar blijft continue spanning op staan (ook in slaap mode)

iemand een idee waar ik het makkelijkst de geschakelde 12v in de koffer kan aftappen? (Dsp blok lijkt geen optie, ook hier continue 12 V) 

misschien aftappen van de achterlichten? Deze staan op DRL maar wil ook niet teveel rotzooien met stroom trekken waar het eigenlijk niet vandaan hoort te komen.

hoor graag wat meningen hierover

 

Link naar reactie

Ik gebruik een oplossing met de intravee II en de KCA-420i, de intravee kan nog veel meer behalve alleen muziek afspelen natuurlijk.
Spotify gebruik ik ook het meeste, dus nu heb ik een ipod touch 4 aangesloten op de KCA.

 

De ipod maakt automatisch verbinding met mijn iphone waardoor ik direct muziek kan streamen, hierdoor werken de controls en de titels in het display ook.
Met spotify is er zelfs een optie om een ander apparaat te bedienen, dan kun je alles beheren vanaf de iphone zonder dat je de ipod hoeft aan te raken.

 

Helaas zijn de intravee lastig te krijgen, KCA kun vanaf ebay kopen.
Kabel van de KCA moet wel gemod worden om een ipod touch op te laden.

 

Het is geen waterdichte oplossing en soms komt de titel niet helemaal goed door, usb kun je niet aansluiten maar je houd de auto wel(grotendeels) OEM erdoor.

Mocht iemand meer informatie willen over deze oplossing kunnen ze een PM sturen.

 

Link naar reactie

@JK-Z4-3.0i

 

de yatour is in principe ook plug and play (6 pins en 3 pins stekkertjes rechtstreeks op de reeds aanwezige wisselaar voorbereiding) echter hangt er aan die yatour een extra rood ACC kabeltje welke gevoed moet worden door een "geschakelde" 12 V  (dus alleen stroom indien op contact) en die zoek ik nu. Indien ik dat rode ACC kabeltje op een constante 12 V aansluit trekt het ding de accu leeg, de 3 draadjes in het 3 pins wisselaar blokje zijn altijd "live" 

 

(Edit) reeds opgelost, heb het rode acc kabeltje op het dsp stekkerblok bij het witte kabeltje geprikt, nu gaat de stroom eraf indien het contact uitgezet wordt, nu dus lekker genieten van m,n muziek op usb stick:clapping:

aangepast door Bambam
Link naar reactie
  • 3 weken later...

De yatour een poosje aangesloten gehad, het werkte wel echter zonder i.d. tag, op zich was dit nog niet zo erg, echter vertoont de yatour parasitair gedrag:wacko: en trok mijn accu leeg.

ding gaat er vandaag uit en heb op MP een bmw CP600 opgescharreld. (MP en E.bay de beste vriend van je portemonee) hopen dat de CP600 beter werkt.

Link naar reactie

Bij deze YATOUR negatief advies! dit apparaat schakelt niet uit na afzetten contact (ook niet indien voeding aangesloten op geschakelde +) en zelfs bij verwijderde spanning gaat het ding een eigen leven leiden en trekt je accu leeg. ga voor de CP600, deze doet wat ,ie moet doen en werkt perfect

Link naar reactie
  • 3 weken later...

En toch heb ik nog een issue, zoals in eerdere topics/posts beschreven had GuidoK hetzelfde,

Ik krijg (wat ik ook probeer .ini veranderen, ibus firmware etc. etc.) geen info in het zwarte vlak, wel de map titels en submap titels in het bovenste vlak (waar normaal bijv. Veronica staat) maar het grote zwarte vlak blijft zwart. Ben zeer tevreden over de CP600 en kan het zeker iedereen aanraden maar ik kan het niet uitstaan als ik weet dat er meer mogelijkheden zijn en ik krijg het niet geactiveerd.:ph34r:

Link naar reactie

anders moet je ff in je cp600.ini de parameter sdlog=1 zetten (er staat nu waarschijnlijk sdlog=0)

Daarna de unit opnieuw starten (stroomplug er even achter uittrekken en weer instoppen), en ff laten spelen.

En daarna ff je logfile.txt posten.

Dan pas kunnen we iets zinnigs zeggen.

 

Bij mij werkt alles al ruim 5 jaar prima.

aangepast door GuidoK
Link naar reactie

:clapping: Opgelost. Heb het gehele .ini bestand verwijderd en een nieuw .ini bestand gemaakt en waarachtig het werkt.

het originele af fabriek .ini bestand zat denk ik toch een foutje in, daar ben je dan een week mee aan het klooien en de oplossing ligt zoo voor de hand,

 

Zo ziet het originele .ini bestand eruit (en die deed het niet)

########################################
[CP600.ini] Beispielkonfiguration und Parameter
########################################

Mit der CP600.ini (im Hauptordnder der SD-Card) können optionale Einstellungen gesetzt werden.
Das ist/wird wichtig für das optimale Zusammenspiel mit Ihrer Hardware (Audio/Navi/Telekommunikation/Bordrechner).
Weiterhin kann die Darstellung der ID3-Tags angepasst werden.

Die Datei kann mit jedem beliebigen Texteditor geladen und angepasst werden.
Der Zeichensatz muss LATIN-0 sein
Zwischen Parameter und Wert darf kein Leerzeichen stehen.

BASICMODE=0
[Emulation Wechsler] { 0 | 1 }
0 = Emulation Wechsler deaktiviert/default
      die erweiterten Möglichkeiten des CP600BMW sind aktiviert
1 = Emulation Wechsler aktiviert
      Emulation wie Original Wechsler, die erweiterten Möglichkeiten des CP600BMW sind deaktiviert

CDLIST=1
[Anzeige der Ordnernamen] { 0 | 1 }
0 = nicht aktiviert
      Verhalten wie BMW Wechsler: Standardanzeige z.B. P1:CD1; P1:CD2 usw.  
1 = aktiviert/default
      Falls fähiges Display vorhanden, werden die individuellen Namen der Hauptordner angezeigt (max. 8 Zeichen).

FOLDERn=NAME
Zuordnung von Namen zu den CD-Ordnernummern 1....6, Anzeige der Namen, falls das Display dies ermöglicht.
{n}=1,2,3,4,5,6
{Name} beliebiger Name, max. Länge: 22 Zeichen

FOLDER1=Pop
FOLDER2=Rock
FOLDER3=Trance
FOLDER4=Soundtracks
FOLDER5=Compilations
FOLDER6=Playlists

DISABLE_TF=0
[Einblendungen in das Titelfeld] { 0 | 1 }
0 = nicht aktiviert/default
      Einblendungen finden statt
1 = aktiviert
      keine Einblendungen (*aus Kompatibilitätsgründen, CODE-Eingabe)  
 
TAG_TF=0
[ID3-Tag Anzeige im Titelfeld] { 0 | 1 }
0 = nicht aktiviert/default
      es werden nur Ordner und Titelnummern angezeigt  
1 = aktiviert
      ID3-Tags (Artist, Album, Title) werden angezeigt, falls keine ID3-Tags vorhanden, wird der Ordner angezeigt.
 
TAG_MID=1
[ID3-Tag Einblendungen im rechten Feld] { 0 | 1 }
0 = nicht aktiviert/default
      keine Einblendungen
1 = aktiviert
      ID3-Tags (Artist, Album, Title) werden angezeigt (BMW Professional Radios).
 
TAG_IKE=0
[ID3-Tag Einblendungen in die Instrumentenkombination/Tacho] { 0 | 1 }
0 = nicht aktiviert/default
      keine Einblendungen
1 = aktiviert
      ID3-Tags (Artist, Album, Title) werden angezeigt (BMW Professional Radios).
 
TAG_INDEX=1
[ID3-Tag Einblendungen in das NAVI Display] { 0 | 1 }
0 = nicht aktiviert/default
      keine Einblendungen
1 = aktiviert
      ID3-Tags (Artist, Album, Title) werden angezeigt (BMW Professional Radios).
 
RADIO=0
[Aufbereitung der Systemtelegramme für bestimmte Radios/Navis] { 0 | BM24 | Z4NB }
0 = nicht aktiviert/default

SDLOG=0
[Datenaufzeichnung] { 0 | 1 }
0 = nicht aktiviert/default
      Keine Datenaufzeichnung.
1 = aktiviert
      Es werden Protokolldaten aufgezeichnet und in der Datei LOGFILE.TXT gespeichert.
      ! Bitte beachten: Die zusätzlichen Schreibanforderungen können bei langsamen SD-Karten oder hohem Datenaufkommen die Audiowiedergabe beeinträchtigen.
      ! Bitte beachten: Um die zuletzt erzeugten Daten aufzuzeichnen, muss die SD-Card ganz langsam die ersten 3 Milimeter herausgezogen werden
                               oder die Tastenkombination am Bedienteil [1] - [2] - [1] gedrückt werden.

 

En zo ziet het nieuwe .ini bestand eruit (en die doet,t wel)

 

BASICMODE=0
DISABLE_TF=0
RADIO=0
BASICJUMP=0
CDLIST=1
FOLDER1=Ordner_1
FOLDER2=Ordner_2
FOLDER3=Ordner_3
FOLDER4=Ordner_4 
FOLDER5=Ordner_5
FOLDER6=Ordner_6
TAG_TF=1
TAG_MID=0
TAG_FMID=0
TAG_IKE=0
TAG_INDEX=1
INDEXTAG_LIMIT=23
RANDOM_FOLDERS=1,2,3,4,5,6
TRACK_POSITIONS=1,2,3,4,5,6
SDLOG=0

aangepast door Bambam
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.