Ga naar inhoud

Einddemper 1.9 (140pk) 1996


Aanbevolen berichten

Beste Z3 vrienden,

Mijn eindedemper is helemaal lek en wil graag een nieuwe er op zetten voor de apk.

De eindedemper die ik nu heb zit maar een uitlaat aan. Ik zou graag die met 2 uitlaatstukje (van model van de 2.8) er op zetten past die?

Zo ja als die past waar kan ik die dan beste bestellen want zie zoveel verschillende....

Alvast bedankt,

Thijs

Link naar reactie
  • Reacties 8
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Gast dsalimans

Hoi Thijs,

Ik heb mijn uitlaat, tot aan de CAT, met een RVS exemplaar incl. sportdemper en dubbele uitgang. Jongens leveren perfect werk af en je kunt daar terecht tot ongeveer 23:00 uur :). Het geheel kosten mij toen 745,00 euro ... BMW vraagt al meer voor de originele einddemper. Er zit nu echt een mooi geluidje in, beschaaft maar wel sportief :) Ik vond hem iets te beschaaft daarvoor.

Bedrijf zit ergens bij Lochem in de buurt en je kunt er op wachten. Als je interesse hebt wil ik wel even zoeken voor je naar het adres.

MvGr.

Don

Link naar reactie

Hoi Thijs,

Ik had onder mijn 1.8 Z3 een 2.8 uitlaat zitten. Dit was vanaf de katalysator, echter de aansluiting is totaal anders van beide uitlaten, dus je moet de aansluiting aanpassen, je heb nu een soort schuifmof en voor een 2.8 zit een soort flens. tevens zijn de diameters van de buizen van de uitlaat verschillend. Dus aardig wat aanpaswerk. Sommige doen alleen de einddemper eronder, maar ook dan moet de je buisdiameter aan de demperkant aanpassen.

Denk dat gezien inderdaad de kosten, de oplossing van Don zo gek nog niet is

groet

Leon

Link naar reactie

^Klopt maar dit is een M44 motor 140pk en dat is deze uitlaat.

http://nl.bmwfans.info/parts-catalog/Z3-Roadster/Europe/Z3_1.9-M44/1996/browse/exhaust_system/exhaust_system_rear/

Deze is voor een 2.8 en ze lijken behoorlijk op elkaar.

http://nl.bmwfans.info/parts-catalog/Z3-Roadster/Europe/Z3_2.8-M52/1996/browse/exhaust_system/exhaust_system_rear_2/

Ondanks dat ze op elkaar lijken is dat natuurlijk geen garantie dat het plug and play is.

Link naar reactie

Bedankt voor de tips!

Er zij nog een paar dingen onduidelijk voor mij. ik heb op een site een einddemper gevonden die zowel op de 1.9 als op de 2.8 moeten passen volgens de site (http://www.auto-onderdelen24.nl/vegaz/2318462). zou dit kunnen kloppen? Deze heeft alleen niet de dubbele pijpjes die ik wil hebben.

Ik heb wel een andere gevonden met dubbele pijpjes (http://www.auto-onderdelen24.nl/eberspacher/976067) maar deze vind ik veel te duur. Zou deze ook kunnen passen (http://www.auto-onderdelen24.nl/ernst/7554499)???

Link naar reactie

^^klopt ook. De m44 heeft idd een flens. Maar de buisdiameter is toch echt behoorlijk groter qua diameter (vanavond opgemeten bij een 1.9 en de oude reserveflens die ik nog had) zit snel gemeten 8mm. Dus de flensen passen ook niet 1 op 1.

Link naar reactie

^ wordt een verhaal van meten is weten. Goed je huidige flens opmeten en degene die je op het oog hebt. Model en bochten en ophangbeugels zijn allemaal hetzelfde (behalve de m dan)

De maat van je huidige flens is de belangrijk t.o.v. de nieuwe die je evt wil plaatsen.

Link naar reactie
  • 2 weken later...

Ik had vorig jaar een 2.8 einddemper op de kop getikt. Die paste dus niet op mijn 1.9. Omdat ik de auto verkocht heb heb ik uiteindelijk ook de einddemper verkocht met verloopstuk. Diegene vertelde me later dat met enig buig en laswerk de demper toch perfekt passend gemonteerd kon worden. De demper is gekocht door een lid van dit forum, ik weet echter zijn nickname niet hier.

Wellicht leest hij dit en kan/ wil hij info verstrekken. Onder mijn Z zit een compleet rvs systeem van spaghetti voor met 1 cat en 2 dempers.Gemaakt door CroockTuning in Bunschoten.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.