Ga naar inhoud

Mooie RVS uitlaat met wat mij betreft iets tè veel geluid


Aanbevolen berichten

https://imageshack.com/i/eyg8ksCpj
https://imageshack.com/i/idwJfFeZj
https://imageshack.com/i/id25tg4tj
https://imageshack.com/i/ipoTDEs6j
https://imageshack.com/i/ipEFt20xj
https://imageshack.com/i/ipiqUi2Ij



wJfFeZ.jpg

25tg4t.jpg

oTDEs6.jpg

EFt20x.jpg

iqUi2I.jpg
Prachtige uitlaat zit er onder mijn z3, gemaakt door Crooke Tuning uit Bunschoten-Spakenburg.
4 pijpen kijken er uit de achterbumper. Bij het starten van de motor, die maar 2.0 is, komt er een flinke grom uit alsof er een 3.0 in zit. Ook bij het optrekken is tie niet stil, bij een constante snelheid voor langere tijd wordt je dat gegrom toch wel zat dus besloot ik vanmorgen maar eens naar Bunschoten te rijden om te horen wat voor oplossing Crooke had voor mijn 'probleem' . Met een uurtje was het opgelost, de rechter twee pijpen zijn nu fake, bij demontage werdt al aangegeven dat er eerder al wat geluiddempende maatregelen genomen waren door de vorige eigenaar die ook tamelijk gek werdt van het geluid. Ik heb de rechter uitlaatpijp helemaal dicht laten lassen. En je hoort hem nog steeds maar het geluid is niet zo opdringerig meer.
Tijdje terug werdt mij gevraagd om foto's van het uitlaatsysteem dat onder mijn z3 hangt.
Ik denk dat ik nu weet hoe foto's te plaatsen.
Het start met een spaghetti spruitstuk, nog maar 1 katalysator, dan een demper en een tweede demper met twee eindpijpen en met een aftakking naar rechts zodat er in totaal 4 eindpijpen zijn.
Ik hoop dat de foto's er bij staan.

aangepast door 2.5si
Afbeeldingen zichtbaar gemaakt
Link naar reactie
  • 3 weken later...
  • Reacties 9
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Volgens mij is de geluidswet niet zo moeilijk, er rijden hier in de straat regelmatig Harley's die geen dempers hebben, en wat dacht je van die scheurmonsters? Ik wordt regelmatig getrakteerd op een orkest als ik open door een tunnel rijdt.

Ik vind alleen de looks niet zo mooi omdat de opening in de achterbumper niet gelijk is, ik zie het niet als ik er inzit maar weet het natuurlijk wel. Oplossing heb ik nog niet, maar die komt misschien nog via hier, men is hier zo handig.

Link naar reactie
  • Administrator

Toch zonde... had je niet beter die hele lijn eronder weg kunnen halen en vervangen door origineel of iets anders? Nu is 't dicht en hangt er een vermogen onder (goedkoop zal 'ie niet zijn geweest) waar je niets meer mee kunt :(

En ik weet niet wie dat rechter gat in de bumper heeft uitgezaagd, maar echt symmetrisch tov het linker gat is 't niet :blink:

(edit: zie net je reactie hierboven mbt het gat)

aangepast door BMW-Z-CSi
Link naar reactie

tja, wat is het nut van de hele lijn weghalen en iets anders eronder, dat kost niet niks. Geluid is mij best zo, ik ben geen hardrijder en als ik echt doortrek dan klinkt het!

wat het gekost heeft ? iets van 1300 maar aangezien het rvs is heb ik er geen omkijken meer naar en origineel zal zeker niet goedkoper zijn.

Ik denk dat het meest eenvoudige is een andere achterbumper met 1 gat en de rechterpijp weghalen. dat gaat nu helemaal makkelijk.

Link naar reactie

Ik heb ook gezien dat er een lijntje loopt in deze bumper net boven de uitlaten van links naar rechts. Ik ga eens zien of ik handig genoeg ben om daar iets mee te doen, iets overheenplakken zodanig dat ik de gaten opnieuw kan styleren. Of zoiets. Misschien is er wel iets op styling gebied te koop.

Link naar reactie
  • Administrator

Ik heb je foto's nog even zichtbaar gemaakt. Je had de link geplaatst zodat ze op internet te zien zijn, niet de foto's zelf.

Ik zou wel iets doen aan dat rechtergat ja. Mij valt trouwens ook op dat de uitlaatpijpjes vies of verkleurd zijn (zo lijkt het in iede geval op je eerste foto). Ik heb ook een RVS uitlaat, maar de eindstukken daarvan glimmen. Zijn deze niet wat beter schoon te krijgen met een RVS reiniger?

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.