Ga naar inhoud

Luchtmassameter schoonmaken Z3 1.8 M43 motor


Z3Roadster19961.8

Aanbevolen berichten

Is het mogelijk ( en heeft het zin ) om de luchtmassameter schoon te maken. Ik heb soms problemen dat als de motor koud is hij niet echt op gang kan komen maar als de motor op temperatuur komt heb ik dat probleem niet. Ook heb ik het gevoel dat ik wat vermogen mis. Een nieuwe LMM kost al snel € 350,- dus als ik het probleem kan oplossen door de LMM schoon te maken scheelt dat enorm.

Ik hoor graag jullie mening.

Thnx.

Link naar reactie
  • Reacties 13
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Is de luchtmasssameter bij de Z3 niet zo'n luchtschep die naar achteren gezogen wordt? Of was dat de electronische regelklep voor ASC?

Link naar reactie

da's de asc regelklep.

LMM is volgens mij 100% electronisch (dus temp sensor en warmteverliessensor)

350 euro is wel stevig overigens.

Ik weet niet wat zo'n ding op de sloop kost (en het is natuurlijk een slijtageonderdeel....), maar je zou ook kunnen denken aan een LMM uit de parallelhandel:

http://www.ebay.co.u...E-/150819481752

Die kost maar een schijntje van een originele. Ik heb zelf een keer eentje gehad die na een jaar weer sneuvelde, maar daarna eentje die wel goed bleef.

Ik kon geen verschil in vermogen of verbruik merken. (was wel op een turbodiesel)

Schoonmaken werkt niet goed. Dat heb ik ook geprobeerd, alcohol, wd40 carburateurreiniger etc (ik had van die vage klachten dat hij soms inhoudde en soms niet, maar ik wist dat het de lmm was (auto uitgelezen)). De klachten bleven.

Meestal is de sensor voor luchtsnelheid teveel aangetast. Dat is volgens mij een sensor die verwarmd wordt en de afkoeling meet adhv de weerstand.

aangepast door GuidoK
Link naar reactie

Beste Guido, de link van ebay heb ik bekeken maar is een heel ander type...( misschien kan dat wel hoor maar dat weet ik niet) ik heb een aanvraag geplaatst op www.onderdelenzoeker.nl en 4 autodemontage bedrijven hadden gereageerd. dan heb ik de orginele (Bosch) uiteraard wel 2e hands

voor € 50,-.

De vraag is natuurlijk wel hoe lang houdt zo'n 2e handse het uit maar ja voor € 50,- kun je de gok wel wagen denk ik. Overigens bij het uitlezen van de auto kwamen helemaal geen foutmeldingen....maar ja volgens mij is niet alles uit te lezen.....toch? Het verbruik is goed ik rijdt ong. 550km op een volle tank dus dat is goed. Ik ga de gok maar wagen denk ik.

Link naar reactie

Ik weet niet wat voor motor je hebt (je profiel is involledig), dus kan best zijn dat dat de verkeerde is. Beschouw het dan als een leidraad waar abraham de mosterd haalt; er staan meer lmms op ebay ;)

Oh wacht ff je hebt een 1,8 schrijf je in de topictitel en die lmm is zeker voor een 1,9. Nou ja, je hebt nu voldoende info om dat euvel op te lossen.

Qua uitlezen: als je geen meldingen hebt, weet je dan wel zeker dat het de lmm is?

aangepast door GuidoK
Link naar reactie

Even een vraag die hopelijk hierbij aansluit.

Mijn ZZZZ heeft soms de neiging om "in te houden". maar eens ik de 3000rpm gepasseerd ben is dit probleem van de baan.

Kan dit ook aan LMM liggen of zouden er nog andere oorzaken kunnen zijn?

Thanks alvast voor jullie (eventuele) reacties.

Link naar reactie

zo te zien niet: het kettingwiel voor de distributie zit rechtstreeks op je nokkenas gebout (vanos is een systeem dat daar tussenzit en het kettingwiel verdraait tov de nokkenas. Soms op 1 nokkenas (enkele vanos) en soms op beide nokkenassen (dubbele vanos))

http://bmwetk.info/o...8077/11/11_1391

http://bmwetk.info/o...8077/11/11_1392

Je 3 serie heeft het wel (dit is de n45, maar n40, n42 en n46 zijn vrijwel hetzelfde):

http://bmwetk.info/o...7625/11/11_3384

http://bmwetk.info/o...7625/11/11_3189

aangepast door GuidoK
Link naar reactie

Nu 3 dagen met de nieuwe LMM gereden en heb het gevoel dat de zzz wat beter rijdt, overigens het inhouden met een koude motor is nog wel iets.....misschien nokkenassensor of....? maar ja dat moet dan weer uit te lezen zijn maar als de zzz uitgelezen wordt komt er niks uit. we blijven zoeken en proberen.... :muur:

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.