Ga naar inhoud

APK afkeur te hoge CO waarde


lorenzo_7905

Aanbevolen berichten

Hallo,

heb een Z3 2.8 uit 99 (pre facelift) en hij kwam de APK niet door :muur: alles ok maar een te hoge CO2 uitstoot, waarde mocht 0,5 zijn en ik had 2,5

na snelle check door mijn (betrouwbare) garage was de bougie in cylinder 4 zwart en dit duidde volgens hen op slechte verbranding.

Ze hebben uiteraard de bougie en boubine verwisseld in het begin sloeg deze wel aan maar hield er ook weer mee op na een paar seconden.

Toen dachten ze dat de injector vuil kon zijn (winterstalling met oude benzine), dus hebben ze er injectorcleaner ingegooid, daarna heb ik 100 km gereden maar dat mocht niet baten, nog steeds te hoge waardes.

Ze hebben de auto uitgelezen en die gaf verder geen foutmeldingen :blink:.

Weet iemand wat dit kan zijn? ik denk zelf een nieuwe injector op cilnder4 maar het kan ook iets anders zijn.. iemand een idee, dan kan ik misschien een tip geven aan de garage waar hij het kan zoeken..

verder geen lekkages van benzine of koelvloeistof..

dank!!

Link naar reactie

We zijn hier op het forum dol op een voorstel rondje. Fototje erbij, dat werk. Verder eens hier op Roodkapje zoeken. Dat is de specialist en daarnaast ook nog eens een aaridge kerel. Die kan je zeker helpen.

Link naar reactie

Hoi Lorenzo,

veel verstand heb ik er ook niet van, maar hoor regelmatig lekkende lucht en vacuum slangen. Ook kan een hoog olie verbruik meetellen of een slecht werkende/vervuilde lambasonde en luchtmassameter.

Ik zou hier naar kijken icm Ruud. Die weet alle zwakke punten

succes

Leon

Link naar reactie

Ik heb eventueel nog 2 kataysatoren liggen (zitten geintegreerd in het uitlaatspruitstuk). Hebben er 100.000km opzitten en werken nog perfect. Zijn voor een M52TUB28.

Link naar reactie

Ik had laatst bij de keuring ook iets dergelijks en dat bleek aan het koelwaterthermostaathuis te liggen waardoor de motor niet voldoende op temperatuur kwam en de meting dus fout gaat.

Link naar reactie

Hebben ze ook verteld wat de lambda waarde was? kun je ook veel uithalen. Je zegt dat de bougie/bobine er na een paar seconden er weer mee stopte, loopt de motor dan ook op 5 cilinders? Dat verklaart dan de te hoge waarde.

Bij mijn 2.8 heb ik vorig jaar gehad dat de motor ineens minder vermogen had, het leek op 5 cilinders lopen, maar bleek de krukassensor te zijn, maar daar gaf de computer toen een foutcode op...

Enne, het is inderdaad de CO waarde, GuidoK heeft gelijk! :clapping:

Link naar reactie
  • Administrator

Nou das toch mooi, dan heb je nu tijd om jezelf voor te stellen en natuurlijk foto's te plaatsen

Link naar reactie

Juist ja, wordt bijna gewoonte, allemaal vragen stellen, maar je even voorstellen ho maar.....

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.